Sven L – Idag är jag frisk, jag mår utmärkt

För många år sedan, när jag var åtta år, omkom min storebror i en olycka. Mitt tillvägagångssätt att hantera det som hänt var att sluta mig inåt, att inte försöka visa några känslor. Framförallt inte att visa mig svag och vilsen. Som en reaktion på min brors död kom jag att utveckla astma. Och nu pratar jag om en astma från helvetet, om jag får uttrycka mig så. Har du inte själv astma kan det vara svårt att riktigt greppa hur djävulsk den sjukdomen är. Den slår ut dig fullständigt, både fysiskt men också mentalt. Du vet att sjukdomen ligger och ruvar och så plötsligt slår den till med full kraft. Trots att jag hela tiden ätit medicin. Alla de här ständiga luftrörsinfektionerna där jag legat utslagen och hostat upp gul, grönt kraftigt slem, bara för att upptäcka att oavsett hur mycket slem jag hostat upp från lungorna har det alltid funnits lika mycket kvar av eländet att försöka hosta upp. 

För att inte nämna svårigheter att få luft och så hostan. En hosta som kändes som om någon gick lös med en slägga över hela kroppen på mig. Och faktum är att jag hostat sönder mer än ett revben under alla de här åren. Jag kan inte räkna alla de gånger jag fått åka in akut till sjukhus och alla de läkare och mediciner mot astma som jag stoppat i mig. Med varierad framgång. Likaså upplever jag att ingen läkare, specialist så väl som allmänläkare, har kunnat ge mig den hjälpen jag sökt. Så en dag tog kroppen slut, immunförsvaret var utslaget, magen fungerade inte längre, astman regerade hej vilt, jag blev stressad som en följd av det här, sov dåligt, vart irriterad och ofokuserad. Det kändes som om det pågick ett inbördeskrig i kroppen och jag var på väg att kapitulera och förlika mig med att må som ett vrak resten av livet. Men, jag har en fantastisk familj och två små söner. 

Att inte orka leka med dom, att inte orka vara närvarande fick mig att pröva en sista lösning på min fysiska situation. Min fru hade varit på en föreläsning med Patrick Wahlberg och när hon kom hem fick jag höra ” kan någon hjälpa dig att bli kvitt astman så är det han” Det här blev upptakten till ett mirakel, jo det är ett värdeladdat ord men saken är den att det är precis det som skedde. Med hjälp av Patrick fick jag livsstilsråd innehållandes kost som tog bort inflammationerna jag hade inne i kroppen och som bidrog till att astman förvärrats de senaste åren. Han gav mig upplägg för daglig motion, meditation, reflektion och tider för vila. Samt råd om sorgbearbetning. Ett helhetskoncept som har förändrat mitt liv fullständigt. Idag är jag frisk. Jag mår utmärkt, väger ca 70 kg ( när jag började vägde jag ca 86,87 kg) och har energi, närvaro och är mer produktiv både professionellt och privat än vad jag någonsin varit. Utan Patrick och PXP hade det här aldrig blivit av. All beteendeförändring kräver att vi har den bästa hjälpen vi kan finna och att vi har rätt personer som ledsagar oss. För mig var det här möjligt tack vare PXP och Patrick. Tusen tack för enastående hjälp och expertis. Resan har bara börjat! /Sven L

Personen på bilden har inget med texten att göra.

Köp min bok vars system var en faktor som förändrade Svens liv.

Greatlife.se
Adlibris
Bokus
CDON

 


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *