Anna K – Har bidragit till att göra mig helt frisk

För tretton år sedan, som en i övrigt ung, frisk och stark person, fick jag två hjärnblödningar till följd av plötsligt brustna aneurysm i hjärnan, och genomgick under flera månader på neurointensiven fyra stora hjärnoperationer. Jag svävade mellan liv och död vid flera tillfällen, och upplevde både fysiologiskt och emotionellt trauma vid blödningarna och operationerna. Förutom stark fysisk smärta, chock och påverkan av alla narkoser och starka mediciner hann jag på ett känslomässigt plan förbereda mig för att dö varje vecka under fyra veckor. Varje gång vaknade jag dock upp från narkosen och till slut efter sex veckor liggande på rygg så hade man lyckats täppa till de trasiga blodkärlen, stabilisera mitt allmäntillstånd och jag kunde skrivas ut efter en tid. Trots att jag mirakulöst nog inte hade några permanenta hjärnskador tog min rehabilitering ett antal år. Hjärntraumat hade påverkat min hjärna på olika sätt och jag fungerande inte som vanligt i vardagen – jag var dötrött men kunde inte sova ordentligt, yr i huvudet, tålde inte ljud, ljus, starka synintryck, grupper av människor, och hela kroppen var avstängd efter min överlevnadskamp. Jag levde, men jag hade alla tecken på post-traumatiskt stressyndrom. 

Jag var arg på min kropp som nästan hade dödat mig, livrädd för att dö, men samtidigt hög av att ha övervunnit döden. Kanske var det här min sköldkörtel gav upp, då binjurarna var hårt åtgångna av all stress och kemisk obalans i hjärnan och kanske var det här jag började äta för mycket socker och bröd för att få den energi och tröst jag saknade. När jag började jobba stenhårt igen så lagrade min kropp allt fett den kunde för att skydda mig – bokstavligt talat från döden. Så småningom smög sig ett antal kilos övervikt på, jobbstressen gjorde mig olycklig och jag och min man, som så gärna ville ha barn, fick två missfall. Efter att ha testat allt för att bli frisk – landstingets neurorehab, terapi, extrema dieter, chi gong, yoga, styrketräning, meditation och stenhårt, strukturerat jobb, så var Patrick och PXP ett av de få stöd som faktiskt har bidragit till att göra mig helt frisk! 

Patrick har en mycket klok helhetssyn där jag har lärt mig att djupgående stresshantering är minst lika viktig som kost och motion för att hålla en sund vikt. Han har gett mig stöd att våga lita på min egen intuition och kunskap om min kropp och hälsa, och låta utvecklingen av dessa gå i en organisk takt och därmed bli en långsiktigt hållbar förändring. Hans helhetsprogram har gett mig den balans jag behöver för att möjliggöra kroppens egen läkekraft. Resultatet av Patricks stöd och gedigna kunskap, i form av PXP, tillsammans med akupunktur, är att jag som idag är 40+ har kunnat bli gravid utan problem, och fått ett friskt barn. Med hans stöd vågade jag säga upp mig från ett stressande och destruktivt jobb och satsa på min egen vision och affärsidé, och framför allt på att nu vara mamma till min ljuvliga lilla dotter. Efter denna livsförändring och en graviditet (!) har jag alltså betydligt bättre helhetshälsa och starkare kropp än jag hade innan mina hjärnblödningar. Anna K

Personen på bilden har inget med texten att göra.

Köp min bok vars system var en faktor som förändrade Annas liv.

Greatlife.se
Adlibris
Bokus
CDON

 


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *