Jennie V – Blivit av med ledvärk, fått markant minskade magproblem och energin har kommit tillbaka

För två år sedan fick jag veta att jag är född med en ovanlig lungsjukdom som har gjort att jag gått med ”tysta” lunginflammationer under hela mitt liv. Jag har haft en felaktig astmadiagnos sedan jag var barn som man trott varit orsaken till att jag varit dålig i perioder. I 20-års åldern märkte jag att orken försvann alltmer. Jag som alltid har varit en person som gillat att träna, orkade inte längre vara aktiv på samma sätt som tidigare. När jag ser i backspegeln ser jag att jag har gått från högintensiv träning till lågintensiv träning på grund av att orken och energin har försvunnit successivt. Detta på grund av att min kropp blev alltmer sliten av alla obehandlade infektioner jag hade. 2012 började mina problem på allvar. När min lungsjukdom uppdagades 2013 hade jag stora magproblem (IBS) som begränsade mig kraftigt och som tog mycket energi från mig. Jag fick ledvärk i händer och fötter, hade en hög förbränning eftersom kroppen arbetade med ständiga infektioner samt var kraftigt underviktig då jag inte klarade av att ta upp näring från den kost jag åt. Jag var vid denna tidpunkt totalt utmattad efter alla lunginflammationer. När jag väl fick min diagnos hade det gått så långt att jag fick flera på varandra följande lunginflammationer som gjorde att jag blev sängliggande under sex månader. Läkarnas prognos var att jag på grund av min sjukdom skulle få 3-8 lunginflammationer varje år och behöva vara beroende av antibiotika i både ett akut och förebyggande syfte. 

Under denna period försökte jag desperat att hitta ett alternativ som gav mig mer kontroll över mitt eget liv där inte den enda lösningen var antibiotika och där det fanns hopp om en friskare framtid. Jag kände även att sjukvården utifrån den struktur den har endast såg mina symtom isolerat och jag var av den uppfattningen att allt hängde ihop. Jag saknade ett helhetstänk. Under den här perioden sökte jag på hemsidor som handlade om hälsa och livsstil och snubblade över Patricks blogg/hemsida. Jag läste de artiklar han skrivit och blev imponerad av hans grundliga undersökande metoder samt hans genuina engagemang kring hur livsstilsförändringar kan förbättra hälsan. Jag tog kontakt med honom och där började ett samarbete mellan oss för att förbättra min hälsa. Vi strukturerade upp mitt liv med ny kost, försiktig ökning av väldigt lätt träning och motion samt andningsövningar och yogaövningar för att stärka mina lungor och kroppen generellt. Jag fick rekommendationer på bra kosttillskott och märkte att min energinivå ökade redan efter några dagar. För mig har det fungerat bra att få hjälp med de akuta lunginflammationerna samt den förebyggande fysioterapin av sjukvården och sedan kompletterat det med de livsstilsförändringar Patrick rekommenderat. 

Tack vare Patricks guidning och PXP har jag under sex månader blivit av med min ledvärk, fått markant minskade magproblem, min energi har successivt kommit tillbaka, jag har börjat gå upp i vikt och har färre lunginflammationer. Jag har ju kvar min sårbarhet att jag lätt får lunginflammationer med påföljande antibiotikakurer och det kommer jag få i framtiden också. Men med hjälp av de livsstilsförändringar Patrick rekommenderat; inflammationshämmande kost, motion på rätt nivå, yoga, återhämtning och kosttillskott har jag stor tillit till att min kropp kommer att stärkas. Jag är väldigt tacksam för all hjälp jag fått av Patrick och hans helhetstänk inom hälsa. Utan hans hjälp hade jag inte kommit såhär långt så här fort. Jag har redan börjat arbeta lite igen och jag känner att jag blir starkare för varje månad som går. Jag har även under den här perioden funnit mannen i mitt liv och har haft ork, trots allt, att vårda vår relation. Jag har fortfarande en bit kvar innan jag är återställd men nu vet jag ju vad som fungerar och är hoppfull inför framtiden. Tusen gånger tack för all den hjälp jag fått på vägen Patrick! /Jennie V

Personen på bilden har inget med texten att göra.

Köp min bok vars system var en faktor som förändrade Jennies liv.

Greatlife.se
Adlibris
Bokus
CDON

 


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *