Home VAD SÄGER DE SOM FÖLJT PXP? Sara B – Jag ville leva, njuta, sprudla
Sara B – Jag ville leva, njuta, sprudla

Sara B – Jag ville leva, njuta, sprudla

0

“Den incident som säkerligen medförde att bägaren började tippa över var då blindtarmen brast. Efter en akut, större operation, samt en lång sjukdoms- och återhämtningstid med stora doser smärtstillande mediciner sa magen ifrån med magkatarr och IBS som följd. Vid denna tid hade jag hunnit fylla 16, och nyligen lagt av med tävlingssimningen till förmån för djupare utveckling av musik och scouting. Under följande vår utsattes nackmusklerna för en rejäl whiplashskada, och mer piller knaprades för att hålla nere den dagliga smärtnivån. Många års emotionell stress från oroliga familjeförhållanden och oförlöst sorg hann så småningom ikapp, och först försvann mensen, sedan sömnen. Efter det följde år som kom att kännetecknas av täta, återkommande luftvägs-och bihåleinfektioner, urinvägsinfektioner, vaginala svampinfektioner, samt vågor av ångest och depressioner. Vårdens svar på detta var att trycka i mig alltfler och starkare antibiotikakurer, bekämpa symptom efter symptom, utan att nå själva grundorsaken.Under det knappa året som följde, åkte jag, förutom alla nämnda infektioner, även på en rad andra otrevliga åkommor; ytterligare trauman av halsryggen, njurstensanfall, bältros, cysta i äggstocken som krävde operation, gick ner i en svår depression med näst intill dagliga panikångestattacker, tog mig tillslut hem och drabbades i samma veva av en extrauterin graviditet med cellgiftsbehandling och anemi som följd. Utmattningssyndrom var även påtagligt, och min dåvarande psykolog var ganska säker på att jag hade, som det i dagligt tal kallas, gått in i väggen. Mörkret tog aldrig slut, och jag hatade mig själv mer och mer för varje dag, skuldbelagde mig själv för allt som hade hänt, och skulle komma att hända.

Jag ville leva, njuta, sprudla. Dock visste jag inte hur jag skulle gå tillväga för att komma dit. Länge hade jag sökt inom både den konventionella vården, örtmedicin, österländska behandlingsmetoder och levande föda. Så småningom halkade sökarnerven åter in på att leva i enlighet med våra gener och vårt paleolitiska arv, den fann Patricks fantastiska blogg, och ett mail drogs iväg. Han gav mig en rad insiktsfulla råd om vanor kring sömn, kost, daglig rörelse, utomhusvistelse, träning, kosttillskott, smärtreglering, avgiftning, avslappning och sorgebearbetning, och meddelade att jag med hjälp av att följa dessa råd skulle kunna må mycket bättre tids nog. De otaliga virus-och bakterieinfektioner kroppen dragits med är inte längre lika täta eller långdragna. Jag har överlag mer stabil energi och vitalitet, är lite lugnare inombords, vågar lyssna till vad kroppen försöker säga mig, känner den bättre, sover mer, magen är på lite gladare humör, samt upplever även att inflammationerna i nacken inte håller i sig lika länge som förut – utan hjälp av starka smärtstillande. Att inte behöva smörja in den nordiska hyn vintertid, ha friskare hårsvall, samt att bli kvitt envisa tandköttsinflammationer och hål i tänderna är ju dessutom rätt trevliga bieffekter i sig. Jag kan inte med ord beskriva den tacksamhet jag känner till Patrick, utan vars hjälp och expertis jag inte skulle ha befunnit mig i närheten av den hälsomässiga form jag är i idag. Sara B”

Saras berättelse var tung och mycket rörande. Jag har av flera skäl, klippt bort en del stycken från Saras fullständiga berättelse.  /Patrick

Personen på bilden har inget med texten att göra.

Köp min bok vars system var en faktor som förändrade Saras liv.

Greatlife.se
Adlibris
Bokus
CDON

 

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PERFEKTHÄLSA.SE

Perfekthälsa.se är dina hälsonyheter på nätet med det senaste inom fysisk och psykisk hälsa. Det är även bloggen för hälsoboken PXP – Ditt bästa jag.

KÖP PXP – DITT BÄSTA JAG

"Jag tyckte PXP – Ditt bästa jag var grymt bra, bästa jag läst! Boken tog verkligen upp allt och nu har jag alla verktyg samlade för att optimera mitt liv." /Micke N