Home KROPPEN Svårt att gå ner i vikt? Gifter kan vara orsaken

Svårt att gå ner i vikt? Gifter kan vara orsaken

0

Det är allmänt känt att giftiga kemikalier kan reducera reproduktionsförmågan och öka risken för cancer. Vad som är mindre känt är att förmågan att gå ner i vikt reduceras av vissa giftiga kemikalier. Viktnedgång försvåras bland annat genom att gifterna stör de delar av hormonsystemet som reglerar ämnesomsättningen, skadar fettvävnad och bidrar till ökad förgiftningssyndrom vid viktnedgång (gift ansamlas normalt i fettvävnad). 1982 och 1987 genomförde Environmental Protection Agency i USA tester på fettvävnader över hela USA och 100 % av proven innehåll lösningsmedel och dioxiner; 83 % innehöll PCB. Dessutom fann man 9 andra skadliga gifter i 90 % av fettvävnadsproverna.

Gifterna signalerar till gener i fettvävnad att bilda nya fettceller samtidigt som de ökar inflammationer. De nya fettcellerna är ofta skadade, kan inte skapa hormonet leptin som behövs för viktnedgång och risken för typ 2 diabetes ökar. Flera studier har visat att giftet PCB ökar risken för diabetes. Dessutom påverkar gifterna sköldkörteln som ansvarar för kroppens ämnesomsättning. Om man exponeras för dessa gifter under graviditeten eller under amningen kan barnets hälsa påverkas allvarligt och risken för att barnet i framtiden blir överviktigt ökar. Via gifternas negativa påverkan på sköldkörteln kan barnets hjärnutveckling även rubbas. Ett problem med viktnedgång är just de gifter som frigörs till blodet; en studie visar att en 12 % reduktion i kroppsmassa ökar antalet gifter med ca 25-50 % i blodet. Vad ska man göra då? Jojobanta inte utan ha en långsiktig och sund strategi för viktnedgång, ha tillräckliga nivåer av antioxidanter, quercetin, d-vitamin samt ämnen som hjälper till med avgiftning och samtidigt skyddar lever, hjärnan och fettvävnad under din viktnedgångsperiod. Exempel på avgiftande och skyddande ämnen är silymarin, Alfaliponsyra, chlorella, c-vitaminer och E-vitaminkomplexet . Du ska givetvis inte tillföra mer gifter, dvs ät obesprutad mat, andas frisk luft, drick rent vatten och undvik ohälsosamma kemikalier.

http://www.wellnessresources.com/weight/articles/why_toxins_and_waste_products_impede_weight_loss_-_the_leptin_diet_weight_l/

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PERFEKTHÄLSA.SE

Perfekthälsa.se är dina hälsonyheter på nätet med det senaste inom fysisk och psykisk hälsa. Det är även bloggen för hälsoboken PXP – Ditt bästa jag.

KÖP PXP – DITT BÄSTA JAG

"Jag tyckte PXP – Ditt bästa jag var grymt bra, bästa jag läst! Boken tog verkligen upp allt och nu har jag alla verktyg samlade för att optimera mitt liv." /Micke N