Home KROPPEN Motverka diabetes typ 2 enkelt

Motverka diabetes typ 2 enkelt

5

Diabetes leder till många följdsjukdomar och besvär. Dessutom ökar risken för förtidig död. Världsdiabetesorganisationen säger att 80 % av all diabetes typ 2 går att komma till rätta med livsstilsförändringar. Jag skulle vilja påstå att siffran snarare är 99,99 %. Nedan finner du 10 enkla tips för att motverka diabetes typ 2:

1. Skär ner på kolhydrater
Undvik helt cerealier (ris, pasta, bröd, egentligen alla cerealier), potatis, socker och tillsatt fruktos. När livsmedelsverket skriver 5 portioner frukt och grönt per dag ska det vara 4 portioner grönt (grönsaker) och 1 portioner frukt och då i formen av bär. PS. Baljväxter är inte grönsaker.

2. Träna, träna, träna
Träning är en av de bästa metoderna du kan ta till för att motverka insulin- och leptinresistens. Försök införa högintensiva sprintintervallpass i din träningsrutin. De är bra för fettförbränning, bidrar till muskeltillväxt och gör så att kroppen producerar välgörande tillväxthormoner naturligt. Det är OK att träna varje dag om du äter bra och sover bra.

3. Sky transfettsyror som pesten
Icke-naturligt förekommande transfettsyror från härdning av vegetabiliska fetter är inte bra för hälsan överhuvudtaget och de bidrar till ökad insulinresistens.

4. Konsumera bra mättat fett
Mättat fett från gräsuppfött kött, ekologisk extra virgin kokosfett är goda energikällor och byggstenar för cellmembran och förbättrar hormonhälsan. Mättat fett i dieten bidrar även till att du inte blir hungrig lika snabbt.

5. Se till att få ordentligt med omega-3 från animaliska källor
Det finns studier som pekar på att omega-3 förbättrar insulinfunktionen. Omega-3 förbättrar blodcirkulationen, reducerar inflammationer och förbättrar viktnedgång.

6. Sov åtta timmar varje natt
För lite sömn och sömn av låg kvalitet kan öka risken för insulinresistens och försämrar metabolisering av kolhydrater.

7. Optimera ditt intag av D-vitamin
Diabetes är vanligare bland patienter med D-vitaminbrist och Finland och Sverige har mest diabetes typ 1 i världen vilket kanske beror på solbristen bland annat. Ökat intag av D-vitamin förbättrar insulinkänslighet. Primärt bör det komma från solen, därefter mat och slutligen kosttillskott av typen D3, inte D2.

8. Undvik brist på vitaminer och mineraler
För dig som ligger i riskzonen att utveckla diabetes är det extra viktigt att du har tillräckliga nivåer av vitaminer och mineraler. Om du slarvar med maten det minsta, se till att ta en bra multivitaminmineral som kommer av 100 % whole food, inte syntetiska billiga varianter.

9. Ha koll på dina glukos- och insulinnivåer
Fasteglukos ska ligga på 4-6 mmol/liter taget med kapillärt test, dvs stick i fingret och max 8,7 mmol/liter efter måltid.

10. Bearbeta stress och oförlöst sorg
Höga nivåer av stress och oförlöst sorg kan försämra insulinresistens. Läs mer om varför här. https://www.perfekthalsa.se/diabetes/svar-pa-en-kommentar-om-diabetes-typ-2/
Bearbeta din sorg: www.sorg.se

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/03/03/media-finally-states-reversing-diabetes-is-possible.aspx
tags:

Comment(5)

  1. Så ni menar alltså att en erkänd lågkaloridiet mot diabetes typ 2 baserad på flera års studier skulle vara fuff och bågens, och att den egentliga boten ligger i att bearbeta oförlöst sorg och sova? Sluta sprida skitsnack!!!!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PERFEKTHÄLSA.SE

Perfekthälsa.se är dina hälsonyheter på nätet med det senaste inom fysisk och psykisk hälsa. Det är även bloggen för hälsoboken PXP – Ditt bästa jag.

KÖP PXP – DITT BÄSTA JAG

"Jag tyckte PXP – Ditt bästa jag var grymt bra, bästa jag läst! Boken tog verkligen upp allt och nu har jag alla verktyg samlade för att optimera mitt liv." /Micke N