Home KOST & NÄRING Probiotika reducerar risk för atopiskt eksem hos barn

Probiotika reducerar risk för atopiskt eksem hos barn

5

En studie, publicerad i British Journal of Nutrition, visar att tillskott av probiotika (vänliga tarmbakterier) under graviditeten minskar risken för att utveckla atopiskt eksem, även kallat böjveckseksem eller barneksem, hos barnet. Forskaren Katja Doege med kollegor från universitetssjukhuset i Hamburg har i en metaanalys med sju stycken randomiserade, dubbelblind, placebo-studier, funnit att kvinnor som intagit tillskott av olika former av lactobacillus under graviditeten får barn som har signifikant färre fall av atopiskt eksem under perioden två till sju års ålder. Resultatet är inte förvånande då tarmfloran både före, under och efter graviditeten, dvs under hela livet (och givetvis både för män och kvinnor) är avgörande för en god hälsa. Tillskott av tarmbakterier ingår som ett av mina viktigaste hälsotips.

PS. Jag rekommenderar Innate Response Flora i olika styrkor. De innehåller 14 strängar. Deras olika varianter av tarmbakterietillskott har flest icke-konkurrerande strängar samt även starkast dos på marknaden för den som söker det.

 

http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=8338494&fulltextType=RV&fileId=S0007114511003400

tags:

Comment(5)

  1. Framgår det vilka bakteriestammarsom kvinnorna åt i alla dessa studier? Kommer tyvärr inte åt artikeln…

  2. 7 stycken tester är ett ganska litet underlag för att dra slutsatser. Men det är väl tillräckligt för att få en indikation för att börja forska.

  3. Hur hjälper man sitt barn om ‘skadan’ redan är skedd och hen har fötts med atopisk eksem? Skolsyster rekommenderade att bada med olivolja i vattnet.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PERFEKTHÄLSA.SE

Perfekthälsa.se är dina hälsonyheter på nätet med det senaste inom fysisk och psykisk hälsa. Det är även bloggen för hälsoboken PXP – Ditt bästa jag.

KÖP PXP – DITT BÄSTA JAG

"Jag tyckte PXP – Ditt bästa jag var grymt bra, bästa jag läst! Boken tog verkligen upp allt och nu har jag alla verktyg samlade för att optimera mitt liv." /Micke N