E-vitamintillskott förbättrar hårtillväxten

En randomiserad, dubbelblind, placebo-kontrollerad studie visar att tillskott av hela E-vitaminkomplexet (alfa, beta, gamma, delta tokoferoler och tokotrienoler) minskar hårförlust och förbättrar hårkvalitet. 95 % av gruppen som fick de olika E-vitaminerna upplevde hårtillväxt och deras hårstrån vägde mer än placebo-gruppens. Forskarna tror att resultatet har att göra med den antioxidativa effekt som tokotrienoler har på fettoxidation och generell oxidativ stress på skalpen. Studien pågick i åtta månader.

Äggula, mandlar och hasselnötter är goda källor till E-vitamin och de innehåller alltid hela E-vitaminkomplexet. Kosttillskott med E-vitamin ska innehålla alla åtta olika tokoferoler och tokotrienoler och ska vara 100 % wholefood. Många kosttillskott innehåller endas alfa-tokoferol; undvik dem. Varje deltagare som inte tillhörde placebogruppen fick följande doser i åtta månader:

Vitamin E (as d-alpha-tocopherol) 29,4 mg
Palm Tocotrienol Complex 625 mg
Total d- Mixed Tocotrienols: 100 mg
d-alpha-tocotrienol 28,6 mg
d-beta tocotrienol 5 mg
d-gamma-tocotrienol 52 mg
d-delta-tocotrienol 14,4 mg
Plant Squalene 25 mg
Plant Phytosterol Complex 8,6 mg

Jag rekommenderar det här E-vitamintillskottet (http://www.greatlife.se/halsoprodukter/e-vitamin-selen-90/) som innehåller alla åtta typer av E-vitamin (både tokoferoler och tokotrienoler).

http://www.naturalproductsinsider.com/news/2011/03/tocomin-hair-loss-study-published.aspx

Comments

2 responses to “E-vitamintillskott förbättrar hårtillväxten”

 1. Jag hittar inte detta e-vitamin någonstans? Har det slutat säljas? I övrigt vill jag tacka för en superbra sida. Hittade den för några veckor sedan och läser alltid ett inlägg då jag har tid! Jag undrar om du har en lista på allmänna kosttillskott du rekommenderar att ta? Jag har tagit en del av innates tillskott men tar just för tillfället megafood-baby and me (då jag bor i canada nogra månader och har ej hittat det här), jag tar även mega foods D-vitamin och sedan en probiotika med 8strains och även dr.mercolas krill oil. Jag har under min graviditet och medans min dotter helammade ätit ganska mycket mer kosttillskott men nu har jag fått slut på många och undrar vad jag egentligen behlver och vilka kosttillskott påverkat varandra negativt osv. Jag har adhd och har även läst din text som du översatte till svenska om störd tarm. Vi har många som har adhd i släkten på pappas sida. Men är det några speciella kosttillskott du rekommenderar för detta? Eller i allmänhet vad för kost? Jut nu äter jag glutenfritt och försöker även hålla mig ifrån sädesslag. Mjölk reagerar jag på direkt men har svårt att vara utan. Säkert en mycket dåligt formulerad kommentar men är tacksam för någon hjälp:) har ofta svårt att få någon slags sammanfattning om vad som är bra för just mig.

  1. Hej Cilja,

   Tack för din kommentar. Beklagar att länken är fel, produkten upphörde tyvärr. Här kommer en mostvarande: http://www.greatlife.se/halsoprodukter/e-vitamin-selen-90/

   Jag tycker att detta paket är mycket bra: http://www.greatlife.se/halsoprodukter/stora-baspaketet-somn/ vilket jag för övrigt tar själv med vissa tillägg.

   Om du reagerar på mjölk hade jag absolut försökt att undvika det.

   Varmt lycka till!

   PS. Inte alls en dåligt formulerad kommentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *